Docenten

Veel mbo-studenten doen geen aangifte inkomstenbelasting, omdat ze niet weten hoe het werkt. Daarom laten ze ongemerkt geld liggen.

Deze website is ontwikkeld om studenten te laten ervaren hoe het is om belastingaangifte te doen. En dat het makkelijker is dan het lijkt!

Uitgebreide toelichting op de onderdelen van deze site, de leerdoelen en achtergrondinformatie vind je in de handleiding.

Lesopbouw

Het complete lesmateriaal is goed voor een les van 1 à 2 uur. Het lesmateriaal draagt het thema ‘Laat geen geld liggen!’ en bestaat uit:

  • Klassikale polls om de voorkennis te activeren;
  • Een video met korte uitleg over belasting en aangifte inkomstenbelasting;
  • Een oefentool, waarmee studenten stap voor stap oefenen met het doen van belastinaangifte;
  • Afsluitende polls om de les te bespreken en te reflecteren.

Daarnaast hebben we een belastingquiz toegevoegd om de (opgedane) kennis over belasting te toetsen en hebben we veelgestelde vragen op een rijtje gezet in een FAQ. In deze woordenlijst (pdf) vind je een uitgebreid overzicht van de woorden en begrippen die voorkomen in het aangifteformulier.

Gastdocent aanvragen

De les is zo opgebouwd dat je deze zelf kunt geven, zonder dat daarvoor financiële kennis nodig is. Daarnaast is het ook mogelijk om een gastdocent uit te nodigen. Neem hiervoor contact met ons op via gastlessen@belastingdienst.nl.